Behandlingsforløbet

Zoneterapi bruges såvel til afhjælpning af reelle smerter som til vedligehold af en god sundhedstilstand og som forebyggende behandling.

For voksne beregnes 1 time, hvor selve behandlingstiden varer ca. 45 minutter. Hver behandling indledes med en 5-10 minutters snak om dit helbred og evt. reaktioner fra sidste behandling.

Behandlingen starter med en kort opvarmning af begge fødder. Derefter gives en helbehandling med tryk på samtlige punkter på underside og overside af fødderne (zoneterapi), og der arbejdes mere grundigt med ømme punkter. Ømme punkter er ensbetydende med ophobede affaldsstoffer, som ved zoneterapi frigives og renses ud af kroppen. Behandlingen afsluttes med at klienten tager 3-5 meget dybe vejrtrækninger helt ned i maven. Jeg forlader rummet nogle minutter for at skrive observationer ned og klienten bliver liggende på briksen til jeg kommer ind igen. Derefter sluttes af med et glas vand og en afrundende snak.

For babyer og børn er behandlingstiden kortere på mellem 15-30 minutter. Dette skyldes at de er langt mere følsomme og modtagelige og derfor reagerer hurtigere på behandlingerne. Forvent at dit barn typisk er meget træt efter behandlingen.

Efter hver behandling er det meget vigtigt samme dag at drikke meget vand for at skylle kroppen igennem for frigivne affaldsstoffer. Glemmer man det kan en zoneterapibehandling meget nemt resultere i hovedpine.

Hvor mange behandlinger er der brug for?

Dette er meget individuelt og afhænger af flere faktorer bl.a. hvor længe man har gået med problemet og hvor hurtigt man tager imod behandlingen.

Et behandlingsforløb for voksne vil typisk strække sig over 6-8 behandlinger, hvor en reaktion på zoneterapi skal forekomme. Hvis ikke, er der ingen grund til at fortsætte, og du har brug for en helt anden behandlingsform. Som forebyggende og ren velvære anbefales en gang om måneden.

For babyer og børn vil behandlingsforløbet typisk være færre gange end for voksne og variere mellem 4-6 gange.